Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Σπάρτη, γη του Λεωνίδα

Δεδομένης της στρατιωτικής της υπεροχής, η Σπάρτη αναγνωρίστηκε ως η ηγετική δύναμη του ενιαίου ελληνικού στρατού κατά τους Ελληνο-Περσικούς Πολέμους, σε αντίθεση με την ανερχόμενη ναυτική δύναμη της Αθήνας. Η Σπάρτη ήταν ο κύριος εχθρός της Αθήνας κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (μεταξύ 431 και 404 π.Χ.), από τον οποίο βγήκε νικήτρια.

[Αξίζει να επισκεφθείτε το ενδιαφέρον «Μουσείο Ελαιολάδου» και να δοκιμάσετε τον αυθεντικό «ελληνικό χρυσό», καθώς η περιοχή της Σπάρτης παράγει μία από τις καλύτερες ποικιλίες.]

Η Σπάρτη, στην αρχαία Ελλάδα, ήταν μια εξέχουσα πόλη-κράτος στη Λακωνία. Στην αρχαιότητα, η πόλη-κράτος ήταν γνωστή ως Λακεδαίμων, ενώ το όνομα Σπάρτη αναφερόταν στον κύριο οικισμό της στις όχθες του ποταμού Ευρώτα στη Λακωνία, στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Η Σπάρτη ήταν μοναδική στην αρχαία Ελλάδα για το κοινωνικό της σύστημα και το σύνταγγμά της, από τον νομοθέτη Λυκούργο. Οι νόμοι του διαμόρφωσαν την κοινωνία της Σπάρτης ώστε να μεγιστοποιήσει τη στρατιωτική επάρκεια με κάθε κόστος, εστιάζοντας στη στρατιωτική εκπαίδευση και τη σωματική ανάπτυξη. Ο Λεωνίδας Α ‘, “γιος του λιονταριού”, ήταν βασιλιάς της πόλης-κράτους της Σπάρτης και ο 17ος μιας δυναστεία που ισχυριζόταν ότι κατάγεται από τον μυθολογικό ημίθεο Ηρακλή και τον Κάδμο. Ο Λεωνίδας οδήγησε τις συμμαχικές ελληνικές δυνάμεις στη Μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.). Ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί το πέρασμα από τον εισβολέα Περσικό στρατό. πέθανε στη μάχη και μπήκε στον μύθο ως αρχηγός των 300 Σπαρτιατών. Ενώ οι Έλληνες έχασαν αυτή τη μάχη, κατάφεραν να εκδιώξουν τους Πέρσες εισβολείς τον επόμενο χρόνο.
περισσότερα

Πακέτα που περιέχουν: 
Σπάρτη, γη του Λεωνίδα

Ανατολική Πελοπόννησος
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ναύπλιο | Μονεμβασιά | Σπάρτη
Μυθική Ανατολική Πελοπόννησος

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικοί χώροι όπως η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, καταπληκτικά μέρη όπως η Μονεμβασιά και το Ναύπλιο. Ένα ταξίδι που δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις!