Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Παλάτι του Νέστορα

Το Παλάτι του Νέστορα ήταν ένα σημαντικό κέντρο στους Μυκηναϊκούς χρόνους και περιγράφεται στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα του Ομήρου ως το βασίλειο του Νέστορα της «αμμώδους Πύλου».
Είναι το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ελληνικό παλάτι που ανακαλύφθηκε. Ήταν ένα διώροφο κτίριο με αποθήκες, εργαστήρια, λουτρά, φρεάτια, αίθουσες υποδοχής και αποχέτευση.

Τα περισσότερα αντικείμενα του οικισμού που ανακαλύφθηκαν χρονολογούνται από το 1300 π.Χ.
Τον Ιούνιο του 2016 ο χώρος άνοιξε ξανά για το κοινό αφού η οροφή αντικαταστάθηκε από μια μοντέρνα κατασκευή με υπερυψωμένους διαδρόμους για τους επισκέπτες.

Το παλάτι εμφανίστηκε στην ιστορία του Τρωικού Πολέμου, όπου, όπως μας λέει ο Όμηρος, ο Τηλέμαχος: «πήγα στην Πύλο και στον Νέστορα, τον βοσκό των ανθρώπων, και με δέχτηκε στο υψηλό του σπίτι και με καλωσόρισε με ευγένεια, όπως θα μπορούσε να κάνει ένας πατέρας τον δικό του γιο που μετά από πολύ καιρό είχε έρθει πρόσφατα από μακριά: ακόμη και με ευγένεια με φρόντιζε με τους ένδοξους γιους του ».
Το παλάτι είναι η κύρια δομή σε έναν μεγαλύτερο οικισμό της Υστεροελλαδικής εποχής, κάποτε πιθανότατα περιτριγυρισμένος από ένα οχυρωμένο τείχος. Το συγκρότημα του παλατιού καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ.

περισσότερα

Πακέτα που περιέχουν: 
Παλάτι του Νέστορα

Δυτική Πελοπόννησος
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ολυμπία | Πύλος | Μεσσηνία
Μυθική Δυτική Πελοπόννησος

Γνωρίστε τη δυτική Πελοπόννησο με την υπέροχη φύση και τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους. Θα απολαύσετε αξέχαστη χαλάρωση και μοναδική διαμονή.