Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Νησί της Σαντορίνης

Διάσημη για την εκπληκτική καλντέρα και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, η Σαντορίνη με την απαράμιλλη ομορφιά της, έχει πολλά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε.
Το νησί διαθέτει έναν πλούτο εκκλησιών και παρεκκλησιών κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με όμορφα ασβεστωμένους και μπλε τρούλους.

Μια επίσκεψη στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Σαντορίνης αποκαλύπτει τη λαμπρή ιστορία του νησιού. Αξιοσημείωτος, ο οικισμός του Ακρωτηρίου της Εποχής του Χαλκού, που ήταν ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα καθώς και λιμάνι των Μινωιτών στο Αιγαίο Πέλαγος. Στην ίδια περιοχή, ο Φάρος Ακρωτηρίου προσφέρει μεγαλοπρεπείς εικόνες κατά τη δύση του ηλίου.
Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε κάποιο από τα οινοποιείατης Σαντορίνης για να δοκιμάσετε εκλεκτές ποικιλίες κρασιού, το παραδοσιακό προϊόν της Σαντορίνης.

Η Σαντορίνη είναι το μεγαλύτερο νησί ενός μικρού, κυκλικού αρχιπελάγους στο νότιο Αιγαίο Πέλαγος, με το ίδιο όνομα και είναι κατάλοιπο μιας ηφαιστειακής καλντέρας.
Το νησί ήταν ο τόπος μιας από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην καταγεγραμμένη ιστορία που συνέβη πριν από περίπου 3.600 χρόνια. Η έκρηξη άφησε μια μεγάλη καλντέρα περιτριγυρισμένη από αποθέσεις ηφαιστειακής τέφρας σε βάθος εκατοντάδων μέτρων. Μπορεί να οδήγησε έμμεσα στην κατάρρευση του μινωικού πολιτισμού στο νησί της Κρήτης, 110 χιλιόμετρα νότια, λόγω ενός γιγαντιαίου τσουνάμι. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι η έκρηξη της Θήρας είναι η πηγή του θρύλου της Ατλαντίδας.

περισσότερα
Play Video

Πακέτα που περιέχουν: 
Νησί της Σαντορίνης

Μητρόπολη & Νησιά
8 ημέρες / 7 νύχτες
Αθήνα | Σαντορίνη | Μύκονος
Αθήνα & Νησιά

Αυτό το ταξιδιωτικό πακέτο συνδυάζει ένα ταξίδι σε μνημεία, δρόμους, γειτονιές, γεύσεις και χρώματα της Αθήνας με την εμπειρία της επίσκεψης σε δύο από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου!