Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Μονή Παναγίας Τουρλιανής

Ιδρύθηκε το 1542. Το μοναστήρι αυτό χτίστηκε από φυγάδες μοναχούς της Αρχόντισσας της Πάρου,που ζήτησαν άσυλο στο νησί της Μυκόνου, στη θέση όπου υπήρχε αρχικά μια παλιά εκκλησία της Παναγίας. Στην περιοχή αυτή, σήμερα, έχει αναπτυχθεί ο οικισμός Άνω Μερά.

Από το 1757 έως το 1767 ανακαινίστηκε από τον ιερό μοναχό Ιγνάτιο Μπασούλα. Η αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου εκκλησία έχει έναν θαυμάσιο ξυλόγλυπτο «μπαρόκ» τέμπλο του τέλους του 18ου αιώνα, που λέγεται ότι κατασκευάστηκε στη Φλωρεντία. Επίσης, οι εικόνες στην οθόνη του δωματίου αποδίδονται στον αγιογράφο Ιωάννη «της Κερκύρας».
Η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος, λόγω της απλότητας του μεγαλείου του, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη που θα παρατηρήσει προσεκτικά το μαρμάρινο κωδωνοστάσιο και το συντριβάνι στην αυλή που είναι περίτεχνα διακοσμημένα με γλυπτά, τυπικά παραδείγματα παραδοσιακών μαρμάρινων γλυπτών.
Η συλλογή της μονής περιλαμβάνει πολλά παλιά εργαλεία και σκεύη, σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια, ιερατικά ρούχα και μεταβυζαντινές εικόνες.

περισσότερα

Πακέτα που περιέχουν: 
Μονή Παναγίας Τουρλιανής

Μητρόπολη & Νησιά
8 ημέρες / 7 νύχτες
Αθήνα | Σαντορίνη | Μύκονος
Αθήνα & Νησιά

Αυτό το ταξιδιωτικό πακέτο συνδυάζει ένα ταξίδι σε μνημεία, δρόμους, γειτονιές, γεύσεις και χρώματα της Αθήνας με την εμπειρία της επίσκεψης σε δύο από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου!