Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Μονή Αρκαδίου

Η Ιερά Μονή Αρκαδίου (Μονή Αρκαδίου) είναι μια ιστορική Μονή στην Κρήτη. Ιδρύθηκε από τον μοναχό Αρκάδιο. Η πρώτη μορφή του μοναστηριού πιθανότατα χτίστηκε κατά την περίοδο 961 έως 1014.

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται σε ένα μικρό εύφορο και κατάφυτο οροπέδιο, σε στρατηγική θέση στη ΒΔ πλαγιά του όροσειράς Ίδης (Ψηλορείτης), πάνω από ένα φαράγγι, που συνδέει τις επαρχίες Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου. Απέχει 23 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και η πρώτη ολοκληρωμένη μορφή φρουρίου δημιουργήθηκε κατά την τελευταία περίοδο της Ενετοκρατίας (1210 -1645). Το πιο σημαντικό μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το καθολικό, που είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (βόρειο κλίτος) και ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Ελένη (το νότιο κλίτος), ο οποίος περιβάλλεται από πολύ παχύ τοίχο της αυλής μέσα στον οποίο υπάρχουν. διάφορα βοηθητικά σπίτια. Σύμφωνα με την επιγραφή του καμπαναριού, ο δίκλιτος ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος ανεγέρθηκε το 1587. Είναι επομένως έργο της εποχής της Ενετοκρατίας στο νησί, όπως φαίνεται καθαρά από την αφθονία αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής που μπορεί να εντοπίσει ο επισκέπτης. Ο ναός είναι μια ανακαίνιση ενός προηγούμενου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Στις στέγες των σπιτιών υπάρχουν επάλξεις (στηθαία), με σκοπιές για τουφέκια. Το μοναστηριακό συγκρότημα έχει ορθογώνιο σχήμα με έκταση 5.200 τ.μ.

περισσότερα

Πακέτα που περιέχουν: 
Μονή Αρκαδίου

Γνωρίστε την Κρήτη!
8 ημέρες / 7 νύχτες
Κρήτη
Ο γύρος της Κρήτης σε 8 ημέρες

Στην Αιώνια Πόλη του Ηρακλείου, τα όμορφα Χανιά, το γραφικό Ρέθυμνο. Θα επισκεφθείτε διάσημα αξιοθέατα, όπως η Κνωσός, η Σπιναλόγκα, η Μονή Αρκαδίου και θα απολαύσετε την υπέροχη κρητική κουζίνα!