Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Οι Μυκήνες είναι ένας αρχαιολογικός χώροςστην Αργολίδα, στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια της Κορίνθου, πάνω σε έναν λόφο που υψώνεται 274 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα διάσημο αρχαιολογικό εύρημα στις Μυκήνες, η μάσκα του Αγαμέμνονα, που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, έχει χαρακτηριστεί από την Cathy Gere ως η «Μόνα Λίζα της προϊστορίας».

Οι Μυκήνες «Πλούσιες σε χρυσό», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που τραγούδησε για πρώτη φορά ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά του δόθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, τον μυκηναϊκό πολιτισμό, ενώ οι μύθοι που σχετίζονται με την ιστορία του ενέπνευσαν ποιητές και συγγραφείς για πολλούς αιώνες, από τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής περιόδου έως τη σύγχρονη λογοτεχνική και καλλιτεχνική δημιουργία.

Στη δεύτερη χιλιετία π.Χ., οι Μυκήνες ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, ένα στρατιωτικό προπύργιο που κυριαρχούσε σε μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και τμήματα της νοτιοδυτικής Ανατολίας. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας από περίπου το 1600 π.Χ. έως το 1100 π.Χ. ονομάζεται μυκηναϊκή. Στην ακμή της το 1350 π.Χ., η ακρόπολη και η κάτω πόλη είχαν πληθυσμό 30.000 κατοίκους.

περισσότερα
Play Video

Πακέτα που περιέχουν: 
Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Ανατολική Πελοπόννησος
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ναύπλιο | Μονεμβασιά | Σπάρτη
Μυθική Ανατολική Πελοπόννησος

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικοί χώροι όπως η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, καταπληκτικά μέρη όπως η Μονεμβασιά και το Ναύπλιο. Ένα ταξίδι που δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις!