Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού

Η Κνωσός είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Εποχής του Χαλκού στην Κρήτη και θεωρείται ως η παλαιότερη πόλη της Ευρώπης. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική περίοδο. Το όνομα Κνωσός υπάρχει σε αρχαίες ελληνικές αναφορές στην μεγάλη πόλη της Κρήτης. Το παλάτι της Κνωσού έγινε τελικά το τελετουργικό και πολιτικό κέντρο του μινωικού πολιτισμού και πολιτισμού.

Εγκαταλείφθηκε σε κάποια στιγμή στο τέλος της ύστερης Εποχής του Χαλκού, 1380–1100 π.Χ.
Στην περίοδο του πρώτου παλατιού (γύρω στο 2000 π.Χ.), η αστική περιοχή είχε 18.000 κατοίκους. Στην ακμή του, το παλάτι και η γύρω πόλη είχε πληθυσμό 100.000 ανθρώπων, λίγο μετά το 1700 π.Χ.

περισσότερα
Play Video

Πακέτα που περιέχουν: 
Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού

Κρήτη
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ηράκλειο | Χανιά | Ελούντα
Στην πανέμορφη Κρήτη

Γνωριμία με την πανέμορφη Κρήτη. Ηράκλειο, Χανιά, Ελούντα, Κνωσσός, Άγ. Νικόλαος, Ελαφονήσι. Σφακιά, Φραγκοκάστελο. Μοναδικές εμπειρίες, υπέροχη κουζίνα, μαγευτικές παραλίες!

City Break
8 ημέρες / 7 νύχτες
4 νύχτες Ηράκλειο + 3 νύχτες Χανιά
City Break Crete

Γνωριμία με δύο από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης. Με ελεύθερο πρόγραμμα, απολαύστε καταγάλανες παραλίες, υπέροχη κρητική κουζίνα και αξέχαστες επισκέψεις σε αξιοθέατα!

Γνωρίστε την Κρήτη!
8 ημέρες / 7 νύχτες
Κρήτη
Ο γύρος της Κρήτης σε 8 ημέρες

Στην Αιώνια Πόλη του Ηρακλείου, τα όμορφα Χανιά, το γραφικό Ρέθυμνο. Θα επισκεφθείτε διάσημα αξιοθέατα, όπως η Κνωσός, η Σπιναλόγκα, η Μονή Αρκαδίου και θα απολαύσετε την υπέροχη κρητική κουζίνα!