Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Αρχαιολογικός χώρος Επιδαύρου

Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής πόλης Λυγουριού στην Πελοπόννησο στην περιοχή της Αργολίδας, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου και περίπου 13 χιλιόμετρα από την Παλιά Επίδαυρο. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988.

Το όνομα Επίδαυρος δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, ο οποίος ήταν επίσης ήρωας της, Επιδαύρου, γιου του Άργους και της Ευαδνής. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Επίδαυρος πήρε μέρος στον Τρωικό πόλεμο. Η Επίδαυρος έλαβε μέρος στους μηδικούς πολέμους και ήταν σύμμαχος των Σπαρτιατών στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Μάλιστα, σημειώνεται ο Πόλεμος της Επιδαύρου, που έγινε μεταξύ αυτών και των Αργείων συμμάχων των Αθηναίων. Αξιοθέατα για επίσκεψη: Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, το περίφημο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Ασκληπιείο και βυζαντινές εκκλησίες.
περισσότερα
Play Video

Πακέτα που περιέχουν: 
Αρχαιολογικός χώρος Επιδαύρου

Ανατολική Πελοπόννησος
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ναύπλιο | Μονεμβασιά | Σπάρτη
Μυθική Ανατολική Πελοπόννησος

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικοί χώροι όπως η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, καταπληκτικά μέρη όπως η Μονεμβασιά και το Ναύπλιο. Ένα ταξίδι που δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις!