Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου

Το Ακρωτήρι ήταν ένας κυκλαδίτικος οικισμός της εποχής του χαλκού στο ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης. Ο οικισμός καταστράφηκε κατά την έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ. και θάφτηκε σε ηφαιστειακή τέφρα, η οποία και διατήρησε τμήματα τοιχογραφιών και πολλά αντικείμενα και έργα τέχνης. Ο οικισμός έχει προταθεί ως πιθανή έμπνευση για την ιστορία του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα.

Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου. Ήταν μια μινωική πόλη – λιμάνι, με συνδέσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα και μέχρι την Αίγυπτο και τη Συρία. Καθώς η πόλη καταστράφηκε μετά από ηφαιστειακή έκρηξη, η διατήρηση του οικισμού είναι εξαιρετική, καθιστώντας τον έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Σήμερα ο χώρος καλύπτεται από μια βιοκλιματική στέγη και οι διάδρομοι είναι αναρτημένοι πάνω από τα αρχαιολογικά κατάλοιπα, που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν ανάμεσα στα διώροφα και τριώροφα κτίρια.

περισσότερα

Πακέτα που περιέχουν: 
Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου

Μητρόπολη & Νησιά
8 ημέρες / 7 νύχτες
Αθήνα | Σαντορίνη | Μύκονος
Αθήνα & Νησιά

Αυτό το ταξιδιωτικό πακέτο συνδυάζει ένα ταξίδι σε μνημεία, δρόμους, γειτονιές, γεύσεις και χρώματα της Αθήνας με την εμπειρία της επίσκεψης σε δύο από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου!