Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και κοινωνικά κέντρα της Αρχαίας Ελλάδας, βρίσκεται σε μια περιοχή που συγκλόνισε δικαιολογημένα τους ξένους ταξιδιώτες. Το τοπίο είναι ένα αριστούργημα της φύσης, πνιγμένο σε πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές, βελανιδιές και δάφνες. Εδώ οι μεγάλοι αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Δία, γνωστοί ως Ολυμπιακοί Αγώνες, διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια για πάνω από 1.150 χρόνια, από το 776 π.Χ. (ή νωρίτερα) έως το 393 μ.Χ.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στην Ολυμπία. Το γυμνάσιο και η παλαίστρα, χώροι προπόνησης των αθλητών, τα λουτρά των αθλητών, ένας ή περισσότεροι ξενώνες για σημαντικούς καλεσμένους, τα ερείπια αμέτρητων μνημείων που τιμούν Ολυμπιακές και άλλες νίκες από άτομα ή πόλεις-κράτη, ο μεγάλος ναός του Δία, του 5ου αιώνα π.χ. που φιλοξένησε το χαμένο άγαλμά του από χρυσό και ελεφαντόδοντο που ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, τον ναό της Ήρας, πριν από το 600 π.Χ., άλλους ναούς και το στάδιο που υποτίθεται ότι οριοθετήθηκε από τον Ηρακλή, είναι μόνο μερικά από τα μνημεία που πρέπει να δείτε και περιγράφονται από τον Παυσανία στα τέλη του δεύτερου αιώνα μ.Χ. Ένα από τα μεμονωμένα στοιχεία που αναφέρει ο Παυσανίας είναι ένα άγαλμα του Ερμή (ο νεαρός αγγελιοφόρος θεός) που φέρει το βρέφος Διόνυσο (ο θεός του κρασιού και όχι μόνο) από τον Πραξιτέλη, τον πιο διάσημο Αθηναίο γλύπτη του 4ου αιώνα π.Χ. Ο Παυσανίας δεν λέει πολλά για τον Ερμή του Πραξιτέλη, αλλά αναφέρει ότι τοποθετείται στον Ναό της Ήρας. Στα ερείπια του ίδιου του ναού ο Γερμανός αρχαιολόγος ανακάλυψε ένα καλά διατηρημένο, αλλά σπασμένο, μαρμάρινο άγαλμα υψηλής ποιότητας το 1874.
περισσότερα
Play Video

Πακέτα που περιέχουν: 
Αρχαία Ολυμπία

Δυτική Πελοπόννησος
8 ημέρες / 7 νύχτες
Ολυμπία | Πύλος | Μεσσηνία
Μυθική Δυτική Πελοπόννησος

Γνωρίστε τη δυτική Πελοπόννησο με την υπέροχη φύση και τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους. Θα απολαύσετε αξέχαστη χαλάρωση και μοναδική διαμονή.