Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις
η VIGO παρουσιάζει

Περιοχές και αξιοθέατα

ή
Μονή Αρκαδίου

Η Ιερά Μονή Αρκαδίου (Μονή Αρκαδίου) είναι μια ιστορική Μονή στην Κρήτη. Ιδρύθηκε από τον μοναχό Αρκάδιο. Η πρώτη μορφή του μοναστηριού πιθανότατα χτίστηκε κατά την περίοδο 961 έως 1014.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα ελληνικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος και, συμπεριλαμβανομένων των μικρών δορυφορικών νησιών της, αποτελεί τα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας.

 

Η πόλη του Αγίου Νικολάου

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Η περιοχή του Αγίου Νικολάου κατοικήθηκε στην αρχαιότητα και ονομαζόταν Καμάρα. Κατά την Ενετική περίοδο είχε ένα κάστρο, γνωστό και ως Κάστρο Μιραμπέλο. Ο οικισμός ερήμωσε κατά την Οθωμανική εποχή, για να αρχίσει να κατοικείται ξανά τον 19ο αιώνα. Το όνομα της πόλης προήλθε από τη βυζαντινή εκκλησία που βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Νικολάου.

Οροσειρά Τζουμέρκων

Τα Αθαμανικά όρη ή Τζουμέρκα είναι οροσειρά στη βορειοδυτική Ελλάδα, μέρος της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. Το ψηλότερο σημείο του είναι το βουνό Κακαρδίτσα, στα 2.429 μ. Το μήκος του είναι περίπου 40 χιλιόμετρα από βορρά προς νότο και το πλάτος του είναι περίπου 15 έως 20 χιλιόμετρα από ανατολικά προς δυτικά.

Πάργα

Η πόλη της Πάργας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας στην Ήπειρο, στην ακτή του Ιονίου μεταξύ των πόλεων Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Είναι παραθεριστική πόλη, γνωστή για το φυσικό της περιβάλλον.

Μονή Παναγίας Τουρλιανής

Ιδρύθηκε το 1542. Το μοναστήρι αυτό χτίστηκε από φυγάδες μοναχούς της Αρχόντισσας της Πάρου,που ζήτησαν άσυλο στο νησί της Μυκόνου, στη θέση όπου υπήρχε αρχικά μια παλιά εκκλησία της Παναγίας. Στην περιοχή αυτή, σήμερα, έχει αναπτυχθεί ο οικισμός Άνω Μερά.