Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις
η VIGO παρουσιάζει

Περιοχές και αξιοθέατα

ή
Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου

Το Ακρωτήρι ήταν ένας κυκλαδίτικος οικισμός της εποχής του χαλκού στο ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης. Ο οικισμός καταστράφηκε κατά την έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ. και θάφτηκε σε ηφαιστειακή τέφρα, η οποία και διατήρησε τμήματα τοιχογραφιών και πολλά αντικείμενα και έργα τέχνης. Ο οικισμός έχει προταθεί ως πιθανή έμπνευση για την ιστορία του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Η περιοχή του Αγίου Νικολάου κατοικήθηκε στην αρχαιότητα και ονομαζόταν Καμάρα. Κατά την Ενετική περίοδο είχε ένα κάστρο, γνωστό και ως Κάστρο Μιραμπέλο. Ο οικισμός ερήμωσε κατά την Οθωμανική εποχή, για να αρχίσει να κατοικείται ξανά τον 19ο αιώνα. Το όνομα της πόλης προήλθε από τη βυζαντινή εκκλησία που βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Νικολάου.

Ελούντα

Η Ελούντα προσφέρει γνήσιες και παραδοσιακές εικόνες. Ο οικισμός της είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Αρχάνες

Το πιο όμορφο χωριό της Κρήτης και ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη. Απέχει μόλις 14 χλμ. Από το Ηράκλειο και 7 χλμ. από την Κνωσό. Αυτό το πολύχρωμο χωριό έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς την οικιστική του ανάπτυξη.

Μουσείο Ακρόπολης
Το εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης χτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που βρέθηκε στο βράχο και τις γύρω πλαγιές, από την Ελληνική Εποχή του Χαλκού έως τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Ελλάδα. Βρίσκεται πάνω από τα ερείπια τμήματος της ρωμαϊκής και της πρώιμης βυζαντινής Αθήνας.
Μονή Αρκαδίου

Η Ιερά Μονή Αρκαδίου (Μονή Αρκαδίου) είναι μια ιστορική Μονή στην Κρήτη. Ιδρύθηκε από τον μοναχό Αρκάδιο. Η πρώτη μορφή του μοναστηριού πιθανότατα χτίστηκε κατά την περίοδο 961 έως 1014.