Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις
η VIGO παρουσιάζει

Περιοχές και αξιοθέατα

ή
Μουσείο Ακρόπολης
Το εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης χτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που βρέθηκε στο βράχο και τις γύρω πλαγιές, από την Ελληνική Εποχή του Χαλκού έως τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Ελλάδα. Βρίσκεται πάνω από τα ερείπια τμήματος της ρωμαϊκής και της πρώιμης βυζαντινής Αθήνας.
Η Ακρόπολη των Αθηνών
Η Ακρόπολη, μοναδικό μνημείο της UNESCO, βρίσκεται σε έναν πεδινό βράχο που υψώνεται 150 μέτρα (490 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην πόλη της Αθήνας. Ένα καθολικό σύμβολο του κλασικού πνεύματος και του πολιτισμού, που κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης από τον 5ο αι. π.χ., τη Χρυσή Εποχή της Αθήνας.
Αρχάνες

Το πιο όμορφο χωριό της Κρήτης και ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη. Απέχει μόλις 14 χλμ. Από το Ηράκλειο και 7 χλμ. από την Κνωσό. Αυτό το πολύχρωμο χωριό έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς την οικιστική του ανάπτυξη.

Ο τάφος του Καζαντζάκη

Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 – 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας συγγραφέας. Ευρέως θεωρημένος γίγαντας της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας εννέα διαφορετικά χρόνια.

 

Πόλη των Ιωαννίνων

Η πόλη των Ιωαννίνων είναι χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας σε υψόμετρο 480 μέτρων. Το κάστρο του Αλή Πασά, το νησάκι Κυρά Φροσύνη, το μαντείο της Δωδώνης και το σύγχρονο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν ορόσημα της πόλης, συνδυάζοντας την παραδοσιακή με τη σύγχρονη, φυσική ομορφιά με την ανάπτυξη. Στη βραχονησίδα της λίμνης Ιωαννίνων, ένα από τα λίγα κατοικημένα λιμνονησιά στον κόσμο, αξίζει μια επίσκεψη στα βυζαντινά μοναστήρια με τις μοναδικές τοιχογραφίες.

Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου

Το Ακρωτήρι ήταν ένας κυκλαδίτικος οικισμός της εποχής του χαλκού στο ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης. Ο οικισμός καταστράφηκε κατά την έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ. και θάφτηκε σε ηφαιστειακή τέφρα, η οποία και διατήρησε τμήματα τοιχογραφιών και πολλά αντικείμενα και έργα τέχνης. Ο οικισμός έχει προταθεί ως πιθανή έμπνευση για την ιστορία του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα.