Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις
Ναύπλιο | Μονεμβασιά | Σπάρτη

Μυθική Ανατολική Πελοπόννησος

8 ημέρες / 7 νύχτες

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικοί χώροι όπως η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, καταπληκτικά μέρη όπως η Μονεμβασιά και το Ναύπλιο. Ένα ταξίδι που δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις!

 

Διαμονή
Σύντομα, η VIGO θα σας παρουσιάσει ξενοδοχεία για μια ευχάριστη διαμονή!
Προαιρετικές εκδρομές
Ρωτήστε μας για την εκδρομή που θα θέλατε επιπλέον του βασικού προγράμματος
Δείτε το βασικό πρόγραμμα

Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μεταφορά και τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Οι προαιρετικές εκδρομές περιλαμβάνονται κατόπιν αιτήματος.

Τοποθεσίες & αξιοθέατα
Αρχαιολογικός χώρος Επιδαύρου
Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής πόλης Λυγουριού στην Πελοπόννησο στην περιοχή της Αργολίδας, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου και περίπου 13 χιλιόμετρα από την Παλιά Επίδαυρο. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988.
Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

Οι Μυκήνες είναι ένας αρχαιολογικός χώροςστην Αργολίδα, στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια της Κορίνθου, πάνω σε έναν λόφο που υψώνεται 274 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα διάσημο αρχαιολογικό εύρημα στις Μυκήνες, η μάσκα του Αγαμέμνονα, που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, έχει χαρακτηριστεί από την Cathy Gere ως η «Μόνα Λίζα της προϊστορίας».

Κάστρο της Μονεμβασιάς

Ενωμένη με την ηπειρωτική χώρα με μια στενή λωρίδα γης, η βραχονησίδα Μονεμβασιά επιτρέπει στους επισκέπτες να περάσουν από το «μονή – έμβαση», τη μοναδική είσοδο -από την οποία πήρε το όνομά της η πόλη της Μονεμβασιάς.

Σπάρτη, γη του Λεωνίδα
Δεδομένης της στρατιωτικής της υπεροχής, η Σπάρτη αναγνωρίστηκε ως η ηγετική δύναμη του ενιαίου ελληνικού στρατού κατά τους Ελληνο-Περσικούς Πολέμους, σε αντίθεση με την ανερχόμενη ναυτική δύναμη της Αθήνας. Η Σπάρτη ήταν ο κύριος εχθρός της Αθήνας κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (μεταξύ 431 και 404 π.Χ.), από τον οποίο βγήκε νικήτρια.

[Αξίζει να επισκεφθείτε το ενδιαφέρον «Μουσείο Ελαιολάδου» και να δοκιμάσετε τον αυθεντικό «ελληνικό χρυσό», καθώς η περιοχή της Σπάρτης παράγει μία από τις καλύτερες ποικιλίες.]
Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έδρα του δήμου Ναυπλιέων και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Η πόλη έχει επεκταθεί στις πλαγιές κοντά στο βόρειο άκρο του Αργολικού κόλπου.

Ελαιοτριβείο στην Αργολίδα
Θα απολαύσετε μια ξέγνοιαστη βόλτα στη φύση και περιήγηση στους χώρους παραγωγής ελαιολάδου. Θα δοκιμάσετε εξαιρετικές λιχουδιές από ελιές και λάδι και θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τα προϊόντα της επιλογής σας, ακόμη και καλλυντικά με βάση το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.