Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

(Προαιρετική εκδρομή)

Μονή Κηπίνας - Πράμαντα - Συρράκο - Καλαρρύτες

Συγκέντρωση στις 09.00πμ και αναχώρηση.

Πρώτη στάση μας το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα, με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Πράμαντα, οικισμό αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 840μ. στους πρόποδες της Στρογγούλας, ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Τρία χιλιόμετρα από τα Πράμαντα, δυτικά της Στρογγούλας θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα». Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων.

Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Κηπίνας, η οποία βρίσκεται χτισμένη μέσα σε βράχο και η εντυπωσιακή κατασκευή της προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη και τους Καλαρρύτες, το γραφικό χωριό στα Αθαμανικά όρη σε υψόμετρο 1200m πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας και θα απολαύσουμε τοπικά γλυκά του κουταλιού στην πλατεία του χωριού!

Σειρά έχει το επιβλητικό Συρράκο, χτισμένο σε μια πλαγιά του όρους Λάκμος. Θα περάσουμε από την πηγή Γκούρα, το σπίτι του Κώστα Κρυστάλλη, το ναό του Αγίου Νικολάου για να καταλήξουμε για φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες με τα νόστιμες τοπικές γεύσεις!

Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες και μυρωδιές!