Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Ηράκλειο - Κνωσός - Τάφος Καζαντζάκη - Μπάνιο σε παραλία

Crete. Heraklion. Charity Fountain.©GNTO Y.Skoulas

(Προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Σήμερα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού μας προσφέρει τους μύθους του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, όντας η καρδιά του Μινωικού Πολιτισμού και η έδρα του Βασιλιά Μίνωα. Το Μινωικό Ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης.
Σε συνδυασμό με το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, παρουσιάζονται όλες οι πληροφορίες από τις ανασκαφές και στο σύνολό του, ο Μινωικός πολιτισμός. Στο Μουσείο έχουν συγκεντρωθεί αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Κρήτη, καλύπτοντας την ιστορία του νησιού για περισσότερο από 5500 χρόνια.

Επόμενη στάση μας ο Τάφος του Καζαντζάκη. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των τειχών του Ηρακλείου, με θέα στην επιβλητική πόλη, την Αιώνια Πόλη του Ηρακλείου. Η Πόλη είναι ανανεωμένη με νέους πεζοδρόμους και ανακαινίσεις σε παλιά, παραδοσιακά κτίρια.
Αφετηρία η 25η Αυγούστου, απέναντι από το Φρούριο Κούλε. Συνεχίζοντας, συναντάμε τον Άγιο Τίτο με την εκκλησιαστική πλατεία και την Ενετική Λότζια όπου βρίσκεται το σύγχρονο Δημαρχείο. Η βασιλική του Αγίου Μάρκου τελεί πλέον καθήκοντα Δημοτικής Πινακοθήκης. Η πλατεία με τα λιοντάρια. Η οδός Δαίδαλος, καρδιά του εμπορίου και πλακόστρωτος, μας οδηγεί στην πλατεία Κοραή.

Οι Τουριστικοί Σύμβουλοι της Vigo Travel θα σας προτείνουν διάφορα café, για να απολαύσετε το παγωτό σας ή τον εκλεκτό καφέ σας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο

Διανυκτέρευση.