Ασφαλές και Υγιές Ταξίδι

Προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές απαιτήσεις

Ηράκλειο - Χερσόνησος - Μάλια - Ελούντα - Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος

Crete. Lasithi. Mochlos village. ©GNTO. Photo by Y. Skoulas

(Προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Αναχώρηση για την Χερσόνησο, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κρήτης, στα ανατολικά του Ηρακλείου. Στο δρόμο για τον Άγιο Νικόλαο, θα επισκεφθούμε και τα Μάλια, με τα παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες από την εποχή της Ενετοκρατίας. Σήμερα αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και φημίζεται για τις καθαρές παραλίες με τα καταγάλανα νερά, καθώς και για τα αμέτρητα κλαμπ και εστιατόρια.

Στη συνέχεια η Ελούντα μας προσφέρει μια θέα γνήσια και παραδοσιακή, αλλά συγχρόνως και μια μοντέρνα πνοή από τον οικισμό της, που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Ακολουθεί κρουαζιέρα στη Σπιναλόγκα, με το ενετικό φρούριο που περιβάλλει την περιοχή. Στο νησί από το 1905 έως το 1957 ζούσαν απομονωμένοι οι λεπροί της Ελλάδας και ήταν γνωστό ως το νησί των ζωντανών νεκρών. Αν και απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία, και κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να αναπτύξουν στο νησί μια ιδιόρρυθμη κοινωνία με τους δικούς της κανόνες και αξίες. Το 1970 η Σπιναλόγκα ανακηρύσσεται προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή και σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Έγινε παγκοσμίως γνωστό από το best seller της Βικτώριας Χίσλοπ «Το Νησί».

Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο. Ο Άγιος Νικόλαος είναι πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους. Η περιοχή κατοικείται από την Αρχαιότητα, οπότε λεγόταν Καμάρα. Κατά την Ενετική περίοδο διέθετε κάστρο, γνωστό και ως Κάστρο Μιραμπέλλου, όμως ο οικισμός ερήμωσε κατά την Οθωμανική εποχή. Άρχισε να ξανακατοικείται κατά τον 19ο αιώνα. Σήμερα η πόλη είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα νομού, όπου η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό, στην καλλιέργεια ελιάς και στην κτηνοτροφία. Θα απολαύσουμε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης, τη Λίμνη Βουλισμένη, με τις πολλές παραλίες της, οι οποίες συχνά πιστοποιούνται για την καθαριότητα και τις παροχές τους.

Προαιρετικά χρόνος για γεύμα, καφέ, παγωτό.

Αργά το απόγευμα επιστροφή.

Δείπνο και διανυκτέρευση.